Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković posetila je danas Narodno pozorište povodom realizacije projekta izgradnje Male scene i rekonstrukcije Velike scene.

Dugo iščekivana izgradnja Male scene niškog teatra počeće da se gradi narednog meseca.

Za ovaj projekat Ministarstvo kulture i informisanja je opredelilo sredstva preko kredita od Banke Saveta Evrope za poboljšanje infrastrukture u kulturi i adaptaciju prostora.

U drugoj fazi projekta biće rekonstruisana i postojeća Velika scena.

Prilikom posete Narodnom pozorištu ministarka kulture i informisanja Maja Gojković razgovarala je sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski i direktorom Niškog pozorišta Spasojem Ž. Milovanovićem. Sastanku je prisustvovala i gradska većnica za kulturu Adriana Anastasov, kao i direktor kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj Dušan Radivojević.

Po rečima ministarke Maje Gojković, Narodno pozorište, kao hram kulture, imaće pozorišno zdanje kakvo zaslužuje grad Niš i 21. vek.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski izrazila je svoje zadovoljstvo i istakla da Niš i niška publika zaslužuje ovako nešto.

Direktor Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović rekao je da je danas veliki dan za Narodno pozorište, ali i pozorišnu umetnost u Srbiji i regionu.

 

         


Scroll