U okviru programa Noći muzeja, u subotu 18.05.2019. godine, Narodno pozorište Niš u saradnji sa Univerzitetom Metropolitan, organizuje izložbu pod nazivom „O – slobodi UM“, čije je otvaranje u 16 sati a zatvaranje tačno u ponoć.
Kroz vizuelni sadržaj koji će prikazati studenti na Noći muzeja, predstaviće se simbioza moderne digitalne umetnosti sa tradicionalnim likovnim tehnikama. Studenti Fakulteta digitalnih umetnosti sa odseka za Grafički dizajn imali su slobodnu temu iz koje je proistekao niz koncepata koji su rezultirali i kreativan naziv same izložbe „O – slobodi UM“.
Postavku, građani mogu videti u Narodnom pozorištu u Nišu a ulaz je slobodan.
Narodno pozorište Niš učestvuje, istim povodom i u organizaciji koncerta “Muzički monogram: Biseri klasične muzike”, koji će biti izveden na arheološkom lokalitetu Medijana sa početkom u 18 sati. Koncert organizuje Narodni muzej Niš u saradnji sa Fakultetom umetnosti Univerziteta u Nišu, a logističku podršku sa dali i niško pozorište, Sportski centar Čair, kao i Ugostiteljsko-turistička škola Niš i Vinarija Malča.
Ulaz na Medijanu moguć je isključivo sa kartama koje se dobijaju besplatno u objektima Narodnog muzeja Niš – Arheološka sala i Ćele kula u četvrtak i petak u vremenu od 9 do 19 sati. Ulaz na Medijanu, u subotu 18.05. je isključivo od 17:15 do 17:50 časova.

 

 


Scroll