U Narodnom pozorištu Niš danas  je održana konferencija za novinare povodom obeležavanja 136 godina postojanja premijerom predstave  San o zavičaju (neviđeno folk snoviđenje)  i otvaranjem izložbe fotografija Radomira Nikolića Moravca, u saradnji sa Muzejom pozorišne umetnosti Srbije.

Premijera predstave, koja je rađena po tekstu Ivana Velisavljevića, a koju je režirao Milan Nešković, je u subotu 11. marta u  20.00, dok je otvaranje izložbe u 19.30 u donjem foajeu pozorišta.

Konferenciji su prisustvovali direktor Narodnog pozorišta Niš Spasoje Ž. Milovanović, reditelj Milan Nešković, kostimograf Biljana Grgur i glumci Marko Radojević, Maja Vukojević Cvetković, Sanja Krstović, Bratislava Milić, Miloš Cvetković, Danilo Petrović, Aleksandar Stevanović, Andrija Mitić, Stefan Mladenović, i Aleksandar Mihailović.

Pretpremijera predstave je večeras u 20,00, a prva repriza je u utorak 14. marta u 20.00. Očekuju nas još dva izvođenja u martu – 15. i 27. marta, kada se obeležava i Svetski dan pozorišta.

 


Scroll