U sredu,  12. maja 2021. održana je konferencija za medije povodom premijere predstave Heroj nacije Ivana Lalića,  u režiji Spasoja Ž. Milovanovića. Predstava će premijerno biti izvedena 13. maja sa početkom u  19 i 30 sati. Pretpremijera je večeras 12. maja u 19 i 30.

U predstavi igraju  Dragan Boža Marjanović (Budimir Životić),  Snežana Petrović (Desanka),  Dragiša Veljković (Pogrebnik ), kao i gostujući glumci Uroš Milojević (Ljupče)
i Jovana Golubović (Novinarka).

Autorsku ekipu čine još i scenografkinja i kostimografkinja Milica Bajić Đurov, kompozitorka Katarina Šandorov, asistentkinja scenografkinje i kostimografkinje Katarina Pavlović, lektorka Nataša Ilić, organizatorka Snežana Jović i fotograf Nikola Stojanović.

Konferenciji su prisustvovali upravnik pozorišta i reditelj predstave Spasoje Ž. Milovanović, kompozitorka Katarina Šandorov i glumci iz predstave Dragan Boža Marjanović, Snežana Petrović,  Dragiša Veljković, Uroš Milojević i Jovana Golubović.

Gospodin Spasoje Ž. Milovanović je najpre prisutne podsetio da je prvobitno u glavnoj ulozi Budimira Životića bio i nedavno preminuli glumac Dragoslav Savić Safa i izjavio da je ovo predstava koja će se igrati njemu u čast, na šta se glumačka ekipa nadovezala izrazima zahvalnosti za sav doprinos i uspomene koje je Safa ostavio.

Upravnik je iskoristio priliku i da se zahvali svim prijateljima Narodnog pozorišta Niš koji su podržali ovu predstavu – Media i reform centru, medijskim kućama Kopernikus, Belami, Zona, NTV i Južne vesti, Niškoj pivari, pogrebnom preduzeću Haron i kozmetičkom salonu Leviš.

Prisutni na konferenciji su mogli da čuju više o procesu nastanka predstave i o tome šta gledaoci mogu da očekuju.

Odmah dan nakon premijere 14. maja, biće odigrana prva repriza predstave u 19 i 30, a naredno izvođenje predstave je na samom kraju ove nedelje 16. maja, takođe u 19 i 30.

 

  


Scroll