Kralj Čačka i Nina Bajsić nastupiće u dvorištu Univerziteta u Nišu, Banovini 13. septembra u 22.00 sa radio-predstavom ,,Saundtrek za film koji nije snimljen“. Ova predstava je produkcija RadioTeatra Bajsić i prijatelja iz Zagreba, a biće izvedena u okviru pratećeg programa festivala ,,Teatar na raskršću”.

Tekstovi: Nenad Marić – Kralj Čačka, Nina Bajsić

Muzika: Nenad Marić, Marko Marić, Dino Brazoduro, Nina Bajsić

Dizajn muzike: Dino Brazoduro i Lana Deban

Dramaturg: Pavlica Bajsić Brazoduro

Produkcija: Katarina Grgić za RadioTeatar (Zagreb)

Partneri: Radio Rojc (Pula), Art radionica Lazareti (Dubrovnik), POP Depresija (Beograd), bioskop Kinoteka (Zagreb) i Gradske galerije Osijek (Osijek)

 

Igraju:

Nenad Marić (Kralj Čačka)

Nina Bajsić

 

Saundtrek za film koji nije snimljen je muzičko–poetski strit muvi. Publiku će kroz ovo putovanje provesti dvoje osobitih protagonista, koje povezuju poetski senzibilitet u kreativnom radu te sklonost izražavanju u različitim medijima.

Ovaj pozorišno-radijski dijalog se sastoji od poetskih, proznih i muzičkih zapisa, nastalih kao dijaloška razmena tokom zime i proleća 2020/21. između zagrebačke pesnikinje, kantautorke i dramaturškinje Nine Bajsić i beogradskog pesnika, kantautora i slikara Nenada Marića (Kralj Čačka). U maniru radiofonskog teatra, dramaturgija Saundtreka za film koji nije snimljen se ne zasniva samo na rečima i muzici, već je krasi i zvučno-atmosfersko ruho Dina Brazodura i Lane Deban, upotpunjeno terenskim audio-snimcima i naracijom Pavlice Bajsić.

 

Retko kad sam u pozorištu toliko uživao u bliskosti, meri i skladu, kao na Saundtreku za film koji nije snimljen. Sad je snimljen u mom doživljaju i sigurno pomalo drukčiji, a opet samo naš te večeri, u doživljaju svakog iz publike koja nasmešena napušta prostor.

Darko Rundek

 

Saundtrek za film koji nije snimljen, muzičko-poetski strit muvi, kako se navodi u njegovom opisu, je intrinzično putovanje i koliko god se distrakcija pojavljivalo na tom putovanju, ono se konstantno svodi na putovanje prema samome sebi i momentu spoznaje da ne postoji opravdanje za beg od ljubavi. Jer je beg od ljubavi, ujedno i beg od samog života.

Zoran Stajčić, Ravno do dna

 

Cena karte je 600 dinara i može se kupiti na blagajni pozorišta ili pred sam početak predstave na ulazu u Banovinu od 20.30 do 22.00. Broj mesta je ograničen.

 


Scroll