Narodno pozorište Niš će u narednih nedelju dana imati čak 4 gostovanja od kojih su dva na festivalima ,,Dani Zorana Radmilovića” i ,,UPAD“.

Predstava ,,Deobe“ po romanu Dobrice Ćosića, u režiji Juga Radivojevića, koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta, Narodnog pozorišta Priština sa privremenim sedištem u Gračanici i Narodnog pozorišta Niš, večeras gostuje u Kruševačkom pozorištu u 20 časova, a već sutradan u Makedonskom narodnom teatru u Skoplju, takođe u 20 časova.

Predstava ,,Ana Karenjina“ L.N. Tolstoja, u režiji Irfana Mensura, učestvuje na festivalu ,,Dani Zorana Radmilovića” u pozorištu Timočke krajine ,,Zoran Radmilović” u Zaječaru 18. oktobra u 20 časova, a predstava ,,Šesti oktobar (priča o jednom letovanju)“ Tise Milić, u režiji Andreja Nosova učestvuje na Festivalu “UPAD“ u Studentskom kulturnom centru u Novom Sadu 20. oktobra u 20 časova.

Do kraja meseca, očekuju nas i dva gostovanja u našem teatru. Gostovanje Beoarta iz Beograda sa predstavom ,,Amateri“ u režiji Momčila Nikolića 20. oktobra u 20 časova i gostovanje Gradskog pozorišta ,,Semberija” iz Bijeljine sa predstavom ,,Ivanovo samoubisvo“ u režiji Davida Alića 24. oktobra u 20 časova.

Premijera predstave ,,Pokojnik“ Branisava Nušića, u režiji Željka Đukića je 30. oktobra u 20 časova.


Scroll