U Narodnom pozorištu Niš, danas je odžana konferencija za novinare povodom jubileja, 40 godina profesionalnog rada glumice Ivane Nedović, koji obeležava predstavom „Tango onlajn“ / Monodrama sa puno lica/, po tekstu Miroljuba Nedovića.

Monodrama će biti premijerno izvedena u subotu, 20.4., a svoju prvu reprizu imaće 22.4.2024. godine na velikoj sceni niškog pozorišta.

Svoj repertoarski život, „Tango onlajn“, nastavlja na Maloj sceni pozorišta.

Na konferenciji za novinare, pored glumice Ivane Nedović, prisutnima se obratio i direktor pozorišta, Spasoje Ž. Milovanović, kao i autor teksta Miroljub Nedović, a ispred autorske i produkcijske ekipe o strukturi monodrame i saigračima, glumcima koji učestvuju u predstavi i o tome kako je tekao sam proces, govorio je Slobodan Ilić, majstor tona.

U predstavi kao saigrači (audio), učestvuju: Vesna Jospović, Aleksandar Krstić, Danilo Petrović, Maja Vukojević Cvetković, Marjan Todorović, Nađa Nedović Tekinder, Stefan Mladenović, Katarina Mitić Pavlović, Miroslav Jović, Bratislava Milić i Spasoje Ž. Milovanović.

Autorsku ekipu čine još, Katarina Pavlović, zadužena za scenografiju i kostim, Nataša Ilić, lektorka, i Snežana Jović, organizatorka.

„Tango je ples za dvoje. A danas, kad smo mnogo više u komunikaciji sa drugima onlajn nego fejs tu fejs…onda je situacija kao u komadu neizbežna“, o predstavi glumica, Ivana Nedović.

 

 

   


Scroll