Након 80 извођења у 12 држава уз 33 фестивалске награде од чега је 7 на прошлогодишњем Стеријином позорју, „Јами дистрикт“ због великог интересовања публике, поново госује у Народном позоришту у Нишу и то 7.11.2019. са почетком у 20 сати.
„Јами дистрикт“ је по тексту Милена Богавац, режирао Кокан Младеновић, а у представи играјуИсидора Симијоновић, Нина Нешковић и Вања Ненадовић. Музику изводи VROOM, а видео продукцију потписују Бранко Тмушић, Јана Бјелица и Александар Сарапа.
„Јами дистрикт“ је позоришна представа која се бави појмом Нације и питањима националног индетитета у савременом друштву.
Ова прича показује колико су националне поделе бесмислене, у XXI веку – када услед галапирајућег развоја науке и технологије, светом одавно владају транснационалне компаније и када 1% човечанства поседује 46% светског богатства . Идеја о нацији, пласира нам се као нешто на шта треба да будемо поносни, а заправо је феномен који понижава наше људско достојанство.
По својој форми представа је фрагментарна и постмодерна, а њен важан део чини видео рад, састављен од различитих секвенци које подржавају форму лажаног документарца, као и жива изведба оригиналне музике група VROOM. У видео су наховане изјаве различитих политичара, доносилаца одлука и властоджаца , а како би све изгледало уверљивије, ту су и лажна издања националних дневника и других информативних емисија.


Scroll