У Народном позоришту Тимочке крајине ,,Зоран Радмиловић“ јуче је одржана седница Председништва заједнице професионалних позоришта Србије на којој је усвојен извештај селектора 59. фестивала професионалних позоришта Србије “Јоаким Вујић”, који ће у Зајечару бити одржан од 8. до 15. маја.

Селектор Фестивала Горан Ибрајтер одабрао је укупно седам представа које ће такмичити на овом престижном фестивалу, а једна од њих је и представа Народног позоришта Ниш ,,Сан о завичају”, Ивана Велисављевића, у режији Милана Нешковића, која ће бити изведена 13. маја.

,,Опет кафана, овог пута у некој сеоској забити, и опет губитници, ови фанатични заљубљеници у музику Шабана Шаулића. Представа обилује Шабановим песмама, а нишки глумци су се показали као њихови, у најмању руку, достојни интерпретатори. Но, редитељ избегава замку да се представа естрадизује и заузима неопходан иронијски отклон у грађењу њене укупне атмосфере. На фону тог ироничног отклона су и ликовни елементи представе – сценографија Марије Калабић и костими Биљане Гргур. Све то чини да се гледалац осећа као да се нашао у некаквом српском Маконду који насељава гомила чудака и полупаних људи. Игра нишких глумаца доноси низ бравурозних остварења”, навео је у свом извештају селектор Фестивала.

 


Scroll