У Народном позоришту Ниш, данас је одржана конфернција за новинаре којом је најављена премијера представе ,,Барбело, о псима и деци“ Биљане Србљановић, у режији Стевана Бодроже. Ово је прва копродукција Народног позоришта Ниш и Народног позоришта Пирот, а подржана је од Министарства за културу.

Пиротска публика премијерно је могла да погледа ову представу 18. новембра, док ће нишка публика имати прилику да представу премијерно погледа вечерас у 20.00.

На конференцији су се обратили директор позоришта Спасоје Ж. Миловановић, редитељ Стеван Бодрожа, глумац пиротског позоришта и уметнички директор Александар Радуловић и глумци Евгенија Станковић, Данијела Ивановић, Марко Павловски и Милица Филић.

Најављен је изузетан комад и прича у о људској потреби и потрази за љубављу, смислом и надом у времену безнађа и зла, у коме емпатија и људскост замиру и нестају.

Сценограф представе је Весна Поповић, костимограф Милица Коларић, а композитор Стефан Филиповић. За сценски покрет задужена је Кренаре Невзати.

У представи играју: Милица Филић (Милица), Данијела Ивановић (Мила), Евгенија Станковић (Милена), Александар Алексић (Драган), Зоран Живковић (Драго), Александар Радуловић (Зоран), Милан Наков (Марко), Александра Стојановић (Кучкарка), Наталија Гелебан (Докторка) и Марко Павловски (Наратор/Луталица).

 


Scroll