U Narodnom pozorištu Niš, danas je održana konferncija za novinare kojom je najavljena premijera predstave ,,Barbelo, o psima i deci“ Biljane Srbljanović, u režiji Stevana Bodrože. Ovo je prva koprodukcija Narodnog pozorišta Niš i Narodnog pozorišta Pirot, a podržana je od Ministarstva za kulturu.

Pirotska publika premijerno je mogla da pogleda ovu predstavu 18. novembra, dok će niška publika imati priliku da predstavu premijerno pogleda večeras u 20.00.

Na konferenciji su se obratili direktor pozorišta Spasoje Ž. Milovanović, reditelj Stevan Bodroža, glumac pirotskog pozorišta i umetnički direktor Aleksandar Radulović i glumci Evgenija Stanković, Danijela Ivanović, Marko Pavlovski i Milica Filić.

Najavljen je izuzetan komad i priča u o ljudskoj potrebi i potrazi za ljubavlju, smislom i nadom u vremenu beznađa i zla, u kome empatija i ljudskost zamiru i nestaju.

Scenograf predstave je Vesna Popović, kostimograf Milica Kolarić, a kompozitor Stefan Filipović. Za scenski pokret zadužena je Krenare Nevzati.

U predstavi igraju: Milica Filić (Milica), Danijela Ivanović (Mila), Evgenija Stanković (Milena), Aleksandar Aleksić (Dragan), Zoran Živković (Drago), Aleksandar Radulović (Zoran), Milan Nakov (Marko), Aleksandra Stojanović (Kučkarka), Natalija Geleban (Doktorka) i Marko Pavlovski (Narator/Lutalica).

 


Scroll