Народно позориште у Нишу почиње децембар месец обележавањем једног малог јубилеја, а то је „Првих 10 година представе Едмунд Кин“, наиме у четвртак 3.12.2015. године биће 75. извођење представе. Том приликом, верна публика нишког позоришта, а посебно представе „Емунд Кин“, присуствоваће малој свечаности на којој ће имати прилику да поздрави ауторску и глумачку екипу представе.

Да подсетимо да је представу, по тексту Хадија Курића, режирао Ирфан Менсур, костиме радила Биљана Крстић, а музику компоновао Ненад Милосављевић-Галија.
У току 10 година, представа Едмунд Кин је одиграна 54 пута пред више од 16.000 посетилаца у Нишу.

На фестивалима и гостовањима је одиграна 21 представа и том приликом добила велики број награда:
Јоаким Фест, Крагујевац (8.5.2006.) – Александар Михаиловић, награда стручног жирија за једну од четири равноправне глумачке награде.
Дани Зорана Радмиловића, Позориште Тимочке крајине Зајечар (12.10.2006.) – Александар Михаиловић добио награду „ Зоранов брк“

Југословенски позоришни фестивал, Ужице (16.11.2007.) – Ирфан Менсур, специјална награда Ардалијон за режију и сценски дизајн, Дејан Цицмиловић по оцени новинара остварио је најбољу мушку улогу (Емунд Кин) на фестивалу, а Александар Михаиловић за најбољу епизодну улогу (Саломон), по оцени публике Едмунд Кин је била најбоља представа.

Са представом Едмунд Кин, Народно позориште у Нишу је по први пут гостовало у Белгороду у Русији, на Фестивалу Михаил Шчепкин-Глумцима на дар (28. и 29.10.2008.)


Scroll