Narodno pozorište u Nišu počinje decembar mesec obeležavanjem jednog malog jubileja, a to je „Prvih 10 godina predstave Edmund Kin“, naime u četvrtak 3.12.2015. godine biće 75. izvođenje predstave. Tom prilikom, verna publika niškog pozorišta, a posebno predstave „Emund Kin“, prisustvovaće maloj svečanosti na kojoj će imati priliku da pozdravi autorsku i glumačku ekipu predstave.

Da podsetimo da je predstavu, po tekstu Hadija Kurića, režirao Irfan Mensur, kostime radila Biljana Krstić, a muziku komponovao Nenad Milosavljević-Galija.
U toku 10 godina, predstava Edmund Kin je odigrana 54 puta pred više od 16.000 posetilaca u Nišu.

Na festivalima i gostovanjima je odigrana 21 predstava i tom prilikom dobila veliki broj nagrada:
Joakim Fest, Kragujevac (8.5.2006.) – Aleksandar Mihailović, nagrada stručnog žirija za jednu od četiri ravnopravne glumačke nagrade.
Dani Zorana Radmilovića, Pozorište Timočke krajine Zaječar (12.10.2006.) – Aleksandar Mihailović dobio nagradu „ Zoranov brk“

Jugoslovenski pozorišni festival, Užice (16.11.2007.) – Irfan Mensur, specijalna nagrada Ardalijon za režiju i scenski dizajn, Dejan Cicmilović po oceni novinara ostvario je najbolju mušku ulogu (Emund Kin) na festivalu, a Aleksandar Mihailović za najbolju epizodnu ulogu (Salomon), po oceni publike Edmund Kin je bila najbolja predstava.

Sa predstavom Edmund Kin, Narodno pozorište u Nišu je po prvi put gostovalo u Belgorodu u Rusiji, na Festivalu Mihail Ščepkin-Glumcima na dar (28. i 29.10.2008.)


Scroll