У Народном позоришту Ниш, данас је одржана конфернција за новинаре којом је најављена премијера представе ,,Брод за лутке“ Милене Марковић, у режији Иве Милошевић.

Нишка публика ће премијерно погледати представу у суботу 28. октобра у 20.00, а прва реприза је 29. октобра у 20.00.

Конференцији су присуствовали директор Народног позоришта Ниш Спасоје Ж. Миловановић, редитељка Ива Милошевић, кореографкиња Ирена Шаровић, композитор Владимир Пејковић и глумци Ана Мандић, Евгенија Станковић, Снежана Петровић, Братислава Милић, Драгиша Вељковић, Урош Милојевић, Данило Петровић, Стефан Младеновић, Андрија Митић, Александар Крстић, Марко Павловски, Марко Радојевић и Наталија Јовић.

У фокусу конференције били су значај овог драмског дела које је обогатило сцену Народног позоришта Ниш, али и изузетна сарадња глумачког ансамбла и ауторског тима, коју су присутни са великим задовољством истицали. Наглашена је и значајна улога музике, која је додатно допринела утемељењу једне смеле и убедљиве представе.

Остатак ауторског тима чине Горчин Стојановић, који је радио сценографију, Борис Чакширан, који је радио костимографију и лекторка Наташа Илић.


Scroll