U Narodnom pozorištu Niš, danas je održana konferncija za novinare kojom je najavljena premijera predstave ,,Brod za lutke“ Milene Marković, u režiji Ive Milošević.

Niška publika će premijerno pogledati predstavu u subotu 28. oktobra u 20.00, a prva repriza je 29. oktobra u 20.00.

Konferenciji su prisustvovali direktor Narodnog pozorišta Niš Spasoje Ž. Milovanović, rediteljka Iva Milošević, koreografkinja Irena Šarović, kompozitor Vladimir Pejković i glumci Ana Mandić, Evgenija Stanković, Snežana Petrović, Bratislava Milić, Dragiša Veljković, Uroš Milojević, Danilo Petrović, Stefan Mladenović, Andrija Mitić, Aleksandar Krstić, Marko Pavlovski, Marko Radojević i Natalija Jović.

U fokusu konferencije bili su značaj ovog dramskog dela koje je obogatilo scenu Narodnog pozorišta Niš, ali i izuzetna saradnja glumačkog ansambla i autorskog tima, koju su prisutni sa velikim zadovoljstvom isticali. Naglašena je i značajna uloga muzike, koja je dodatno doprinela utemeljenju jedne smele i ubedljive predstave.

Ostatak autorskog tima čine Gorčin Stojanović, koji je radio scenografiju, Boris Čakširan, koji je radio kostimografiju i lektorka Nataša Ilić.


Scroll