Народно позориште Ниш, Крушевачко позориште и Нишвил џез театарски фестивал вас позивају на премијеру представе „Како вам драго“ по делу Вилијама Шекспира у режији Никите Миливојевића у петак, 2.08.2019. године са почетком у 20.30 сати, у дворишту Бановине.

Овом копродукцијом, биће отворен овогодишњи трећи по реду интернационални Нишвил џез театарски фестивал, са поруком „Тврђава побуне и провокације“.

Представа је рађена у преводу Велимира Живојиновића и Боривоја Недића, адаптацију, режију и сценографију, радио је Никита Миливојевић, сценски покрет Амелија Банет, музику Ада Ровати Брејкер, а костиме Марина Вукасовић Меденица.

У представи глуме: Небојша Вранић, Драгослав Савић, Соња Исаиловић, Зоран Карајић, Милош Цветковић, Никола Ракић, Александар Маринковић, Маја Вукојевић Цветковић, Марија Видаковић, Бојан Вељовић, Марко Павловски, Ема Стојановић и Стефан Младеновић.

Ова романтична, пасторална комедија настала око 1600. год. прати судбину двоје заљубљених младих, који су протерани из својих домова – Орланда је отерао зли старији брат, а Розалинду стриц, који је присвојио двор њеног оца. Не знајући једно за друго, са својим пратњама обоје траже уточиште у Арденској шуми, где се већ налази протерани Розалиндин отац. Девојка је прерушена у младића Ганимеда, што доводи до нових комичних обрта. На крају се све ипак завршава општим помирењем и венчањем четири
пара.

Кроз причу о сукобу завађене браћe, Шекспир промовише људске вредности попут братске љубави, толеранције и заједништва, где сваки проблем бива превазиђен, а негативни ликови се преобразе у добре највеличанственијом од свих чаролија – искреном љубављу.

Копродукција „Како вам драго“, после своје премијере на Нишвилу, имаће своје премијере и на сценама Нишког народног позоришта и Крушевачког позоришта.

Улаз на премијеру је бесплатан, као и на све остале представе, које су на програму овогодишњег Нишвил џез театарског фестивала.


Scroll