Једна од најигранијих и најнаграђиванијих представа у овој години, „Јами Дистрикт“, по тексту Милене Миње Богавац а у режији Кокана Младеновића, гостује на сцени нишког позоришта, у суботу, 18. новембра.
У представи глуме: Исидора Симијоновић, Јелена Граовац, Нина Нешковић.

Музику компоновао Марко Грубић и изводи група Vrooom, наратор је Немања Драгаш, костиме креирала Ивана Несторовић.
Представа је премијерно изведена 24. марта ове године, одиграна је више пута широм региона и била је део селекције значајних фестивала попут „Миксер феста“ у Београду, „Дана сатире Фадила Хаџића“ у Загребу, „Охридског лета“, „Полетног феста“ у Копру, „Пургаториа“ у Тивту, „Thalter festa“ у Сегедину, „Intenational Danube Theatres festa“ у Румунији, „Бориних дана“ у Врању, „Заплета“ у Бања Луци, „Дана Јурислава Коренице“ у Сарајеву и других.

„Јами Дистрикт“ – документарна представа о најстаријој нацији на свету проблематизује питање нације и националних држава. Полазећи од чињенице да је нација конструкт и појам измишљен у 19. веку, ова представа поставља питање: како је деветстовековном изуму пошло за руком да изгледа као да је ту био од увек?

Карте за „Јами дистрикт“ су у продаји на благајни Народног позоришта у Нишу, по цени од 600 динара за партер и 400 динара за балкон.


Scroll