Jedna od najigranijih i najnagrađivanijih predstava u ovoj godini, „Jami Distrikt“, po tekstu Milene Minje Bogavac a u režiji Kokana Mladenovića, gostuje na sceni niškog pozorišta, u subotu, 18. novembra.
U predstavi glume: Isidora Simijonović, Jelena Graovac, Nina Nešković.

Muziku komponovao Marko Grubić i izvodi grupa Vrooom, narator je Nemanja Dragaš, kostime kreirala Ivana Nestorović.
Predstava je premijerno izvedena 24. marta ove godine, odigrana je više puta širom regiona i bila je deo selekcije značajnih festivala poput „Mikser festa“ u Beogradu, „Dana satire Fadila Hadžića“ u Zagrebu, „Ohridskog leta“, „Poletnog festa“ u Kopru, „Purgatoria“ u Tivtu, „Thalter festa“ u Segedinu, „Intenational Danube Theatres festa“ u Rumuniji, „Borinih dana“ u Vranju, „Zapleta“ u Banja Luci, „Dana Jurislava Korenice“ u Sarajevu i drugih.

„Jami Distrikt“ – dokumentarna predstava o najstarijoj naciji na svetu problematizuje pitanje nacije i nacionalnih država. Polazeći od činjenice da je nacija konstrukt i pojam izmišljen u 19. veku, ova predstava postavlja pitanje: kako je devetstovekovnom izumu pošlo za rukom da izgleda kao da je tu bio od uvek?

Karte za „Jami distrikt“ su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta u Nišu, po ceni od 600 dinara za parter i 400 dinara za balkon.


Scroll