У оквиру главног, такмичарског програма фестивала Театар на раскршћу, вечерас ће у Народном позоришту Ниш бити изведена представа Елфриде Јелинек Rechintz – Анђео уништења, у режији Сабине Митeрекер. Ово је представа Сарајевског ратног театра САРТР и Хрватског народног казалишта Мостар.

За сценографију је задужена Моника Мочевић, за костим Лена Самарџић. Асистенти редитеља су Нејра Бабић и Реа Југо, корепетитор је Тијана Вигњевић, а сарадник на покрету Амила Терзимехић.

У представи играју Селма Алиспахић, Јелена Кордић Курет, Џана Џанић, Сеад Пандур и Дражен Павловић.

Представа траје 1 сат и 20 минута.

Цена карте за вечерашње извођење је 900 динара.

У оквиру пратећег програма Фестивала, у горњем фоајеу позоришта у 17.00 одржаће се промоција књиге Дејана Петковића Постдрамско у поетици Александра Поповића. Учесници су др Дејан Петковић, аутор, др Мирослав Радоњић, директор Стеријиног позорја и издавач, др Миливије Млађеновић и Бранислав Жага Мићуновић, редитељ. Након тога ће се одржати промоција књиге Оливере Милошевић Театрологике 1 у 18.00, такође у горњем фоајеу. Учесници су Оливера Милошевић, ауторка, др Мирослав Радоњић, директор Стеријиног позорја и Бојан Муњин, рецензент.

Увече у 22.00 у кафеу Пандора биће изведена монодрама Антониа Табукиа Жена из Порто Пима, у режији Милоша Латиновића, коју изводи Југослав Крајнов. Ово је поклон нишкој публици, а бесплатне карте могу се преузети на благајни позоришта. Број места је ограничен.

,,Амбијентална оригиналност и аутентични сиже приче, која није само лична љубавна сторија, што присутнима казује некадашњи ловац на китове а сада фадо певач у клубу у Порто Пиму, окосница је нашег комада. Несрећна љубав и тужна песма је у најкраћем оно што се може објаснити као садржај понуђеног пројекта. Али, она не може досегнути врхунац, без обзира на понуђену лепоту, ако не постоји његово величанство глумац, а Југослав Крајнов, првак драме Српског Народног позоришта из Новог Сада управо је човек с таквом титулом“ (Редитељ Милош Латиновић)


Scroll