U okviru glavnog, takmičarskog programa festivala Teatar na raskršću, večeras će u Narodnom pozorištu Niš biti izvedena predstava Elfride Jelinek Rechintz – Anđeo uništenja, u režiji Sabine Mitereker. Ovo je predstava Sarajevskog ratnog teatra SARTR i Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.

Za scenografiju je zadužena Monika Močević, za kostim Lena Samardžić. Asistenti reditelja su Nejra Babić i Rea Jugo, korepetitor je Tijana Vignjević, a saradnik na pokretu Amila Terzimehić.

U predstavi igraju Selma Alispahić, Jelena Kordić Kuret, Džana Džanić, Sead Pandur i Dražen Pavlović.

Predstava traje 1 sat i 20 minuta.

Cena karte za večerašnje izvođenje je 900 dinara.

U okviru pratećeg programa Festivala, u gornjem foajeu pozorišta u 17.00 održaće se promocija knjige Dejana Petkovića Postdramsko u poetici Aleksandra Popovića. Učesnici su dr Dejan Petković, autor, dr Miroslav Radonjić, direktor Sterijinog pozorja i izdavač, dr Milivije Mlađenović i Branislav Žaga Mićunović, reditelj. Nakon toga će se održati promocija knjige Olivere Milošević Teatrologike 1 u 18.00, takođe u gornjem foajeu. Učesnici su Olivera Milošević, autorka, dr Miroslav Radonjić, direktor Sterijinog pozorja i Bojan Munjin, recenzent.

Uveče u 22.00 u kafeu Pandora biće izvedena monodrama Antonia Tabukia Žena iz Porto Pima, u režiji Miloša Latinovića, koju izvodi Jugoslav Krajnov. Ovo je poklon niškoj publici, a besplatne karte mogu se preuzeti na blagajni pozorišta. Broj mesta je ograničen.

,,Ambijentalna originalnost i autentični siže priče, koja nije samo lična ljubavna storija, što prisutnima kazuje nekadašnji lovac na kitove a sada fado pevač u klubu u Porto Pimu, okosnica je našeg komada. Nesrećna ljubav i tužna pesma je u najkraćem ono što se može objasniti kao sadržaj ponuđenog projekta. Ali, ona ne može dosegnuti vrhunac, bez obzira na ponuđenu lepotu, ako ne postoji njegovo veličanstvo glumac, a Jugoslav Krajnov, prvak drame Srpskog Narodnog pozorišta iz Novog Sada upravo je čovek s takvom titulom“ (Reditelj Miloš Latinović)


Scroll