У Народном позоришту Ниш данас  је одржана конференција за новинаре поводом обележавања 137 година постојања премијером представе Koштана Боре Станковића, у режији Јане Маричић.

Премијера је у понедељак, 11. марта у 20.00, претпремијера у недељу 10. марта у 20.00, а прва реприза је 12. марта у 20.00.

Конференцији су присуствовали директор Народног позоришта Ниш  Спасоје Ж. Миловановић,  редитељка Јана Маричић, костимограф Борис Чакширан, Миодраг Крчмарик који је радио сценски покрет и глумци Уна Костић, к.г, Маја Вукојевић Цветковић, Александар Маринковић, Данило Миленковић, Евгенија Станковић, Ивана Недовић, Дејан Лилић, к. г, Наталија Јовић, Нађа Недовић Текиндер, Николија Мичић и Петар Миљуш. У представи игра и глумац Милош Цветковић.

На представи су још радили и сценограф Миодраг Табачки, композитор Божидар Обрадиновић, лектор Наташа Илић и асистент режије Невена Димитријевић, као и музичари Александар Стевановић, Ненад Танчић, Војкан Добросављевић, Горан Савић и Горан Бранковић који у представи свирају.

На конференцији се говорило о значају овог комада који је већ имао више од 20 успешних извођења на сцени Народног позоришта Ниш у 137 година постојана. Ова премијера, спој старог и новог, где се традиционални елементи сусрећу са модерним интерпретацијама, представља значајан корак ка обнови културних и уметничких традиција.

 


Scroll