Поводом Међународног дана људских права, 10. децембра, у Народном позоришту у Нишу, пред почетак представе, у 19.45,  “Неки то воле вруће”, у фоајеу позоришта, присутнима ће се обратити испред Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Народне скупштине РС, чланица Одбора Сандра Јоковић, испред Града Ниша, Душица Давидовић, заменица градоначелнице и Спасоје Ж. Миловановић, директор Народног позоришта Ниш.

У Народном позоришту у Београду, истим поводом, присутнима ће се обратити Наташа Тасић-Кнежевић, заменица председника Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Народне скупштине, пред почетак извођења опере “Дон Кихот”.

Подршку обележавању Међународног дана људских права у Народном позоришту у Нишу и Народном позоришту у Београду, дали су Влада Републике Србије, Министарство културе, Координационо тело за родну равноправност Владе РС и Одбор за људска и мањинска права и равноправност полова Народне скупштине.

Подсећање на значај Међународног дана људских права кроз спој уметности и ове веома важне друштвене теме је добра прилика да се јавност још једном подсети на потребу заштите и унапређења људских права и афирмацију начела једнакости и недискриминације.

Подсећамо да је 10. децембра 1948, Генерална скупштина УН  усвојила Универзалну декларацију о правима човека. Овај датум обележава се као Дан људских права.

 

 


Scroll