Оперу Дон Ђовани (Едиција  Опера Мозаик) у изведби Бел Опере из Београда, нишка публика ће имати прилику да чује и види на сцени Народног позоришта Ниш  у недељу 30. маја са почетком у  19 и 30 сати. Редитељ је Владан Ђурковић, диригент Јелена Миљевић, клавирски сарадник Владимир Вања Шћепановић, док је за костим задужена Вида Радованов.

Опера Дон Ђовани Волфганга Амадеуса Моцарта сматра се једним од највећих музичких дела икада компонованих. Радња је заснована на легенди о Дон Жуану и бави се вечитом темом морала, разврата и мушко – женских односа, темом једнако актуелном данас, као и пре више од 230 година, када је опера премијерно изведена.

Опера мозаик представља едицију најпознатијих оперских дела у адаптираној, скраћеној верзији, у којој се представља суштина и радња опере кроз извођење већег дела сцена и фрагмената из одређене опере, без паузе и у трајању једне позоришне представе.

Насловну улогу тумачи Лука Јозић, док остале улоге играју  Страхиња Ђокић, Александра Петровић, Младен Продан, Невена Милошевић, Милан Обрадовић, Сара Ристић и Андрија Секулић.

Бел Оперу су основали млади, образовани оперски певачи, са циљем ширења интересовања за свет опере и представљањем оперских дела на иновативан начин. Бел Опера настоји да буде доказ важности и валидности постојања уметности и изван званичних институција културе, покушавајући да укључи велики број младих извођача, чиме им се пружа алтернатива и омогућује путоказ за њихов будући рад и стваралаштво.

Карте по цени од 600 динара могу се купити сваког радног дана на благајни позоришта од 10ч до 20ч.

 


Scroll