9. фебруара 2019. године, премијерно је изведена представа Сладолед Мира Гаврана у режији Спасоја Ж. Миловановића на сцени Народног позоришта Ниш. Глумице Ивана Недовић и Нађа Недовић Текиндер 9. априла 2024. године извешће 50. пут ову дуодраму на новој Малој сцени Народног позоришта Ниш у 20 часова.  Са подједнаким реакцијама публике на домаћој сцени, представа је и на фестивалима у земљи и иностранству наилазила на топли пријем код публике. Сладолед је узео учешће на фестивалима: Гавранфест у Прагу, ХАБС у Херцег Новом, Позориште у коферу у Штипу, Гавранфест у Мадлениануму у Земуну, Међународном Фестивалу малих сцена и монодраме у Источном Сарајеву, Балкан Театар Фест у Димитровграду, Театар у једном дејству у Младеновцу.

На Фестивалу дуодраме у Тополи, Ивана Недовић добила је Награду за најбољу глумицу Фестивала, а представа је проглашена најбољом.

На гостовањима у Подгорици, Мадлениануму, позоришту ,,Бора Станковић“ у Врању, Народном позоришту Лесковац, Краљевачком позоришту, на Данима Ромулијане у Зајечару и центрима за културу у Сокобањи и Сурдулици, дугим аплаузима поздрављане су глумице које су посебним глумачким умећем тумачиле ликове мајке и ћерке.

Сви успеси и трајање представе Сладолед указују на то да ће она имати дуг позоришни живот, на нашу и на радост публике.


Scroll