Народно позориште у Нишу отвара врата за своју публику и почиње сезону на сцени 1.10.2018. године представом „У чије име“ у режији Милана Караџића. Током месеца на репертоару ће се наћи представе у продукцији нишког позоришта: Eufemmeizam, Госпођа министарка, Херострат, Жорж Данден, Брод љубави, Где је нестао Хармс, Мртве душе, Едмунд Кин, Улица усамљених аутомобила, Цигани лете у небо…

Верна позоришна публика ће имати прилику да види и гостујућу представу Крушевачког позоришта, Татар из Британије са Шекспировим Магбетом у режији Пола Стебинга, представу „У агонији“ у режији Ане Ђорђевић са Маријом Вицковић, Радованом Вујовићем и Бранком Цвејићем у улогама….После дужег времена, Ниш ће посетити и позориште из Бања Луке и то са представом „Наши дани“ у режији Југа Радивојевића.

Премијера представе „Сликарке“ у режији Стевана Бодроже је заказана за 13.10, на Малој сцени, а репризе 16. и 20.10.2018. године. (у прилогу више информација о представи).

Нишко позориште припрема и пратеће програме, као што су већ популарна „Отворена врата“, а као новина, сваког последњег понедељка у месецу, глумци ће по свом избору читати поезију у фоајеу позоришта.


Scroll