Данас је у Градској кући, на конференцији за медије и званично најављена продукција опере “Кармен” Жоржа Бизеа, као и наставак континуираног  рада оперске сцене у Народном позоришту у Нишу. Тиме се и  наставља сарадња Факултета уметности у Нишу, Симфонијског оркестра Ниш и Народног позоришта Ниш.

На конференцији су говорили, Адриана Анастасов, градска већница за културу и туризам, мр Дејан Савић, саветник председника Републике Србије за културу и диригент, др Милена Ињац, деканица Факултета уметности и диригенткиња, Иван Вуковић, доцент на Факултету уметности и редитељ, Александра Ристић, професорка на Факултету уметности у Нишу,  мецосопран (Кармен)  и Миљана Ненадов, директорка маркетинга и продукције Народног позоришта Ниш.

Премијера опере “Кармен” Жоржа Бизеа у режији Ивана Вуковића, биће изведена у јуну месецу на сцени нишког позоришта, како је најављено данас, а до краја сезоне, нишка публика може да очекује и  извођење и на сцени Летње позорнице у Тврђави , чиме би оперска сцена почела да живи пуним плућима, користећи све потенцијале уметничке и културне сцене нашег града.

Дејан Савић, као саветник председника Републике Србије за културу, изразио је  посебно задовољство да ће у Нишу бити реализовани многи капитални пројекти и радови на  инфраструктури установа културе, као и да ће уметничка и културна сцена бити у фокусу стратешког развоја града Ниша.

Опера има своју верну публику у Нишу, која са нестрпљењем и радошћу очекује нове пројекте, подједнако као и солисти, музичари,  студенти, учесници, на овој захтевној продукцији – истакли су сви актери данашње конференције за медије.

 


Scroll