Нишка публика ће имати посебну прилику да на сцени Народног позоришта погледа, Шекспиров „Магбет“, у извођењу британског ТНТ театера, и то у петак, 12.10.2018. године са почетком у 20 сати.

Представа „Магбет“ је прво Шекспирово дело које је реализовао британски ТНТ театар. У питању је мрачни трилер, дубока студија о природи и привлачности зла. Позоришна трупа је извела ову представу у 31 земљи и 267 градова, од свог првог перформанса 2000. године. Ова продукција ослобађа виталну снагу Шекспировог мрачног ремек-дела, уз пуно ангажовање глумаца на сцени и динамично тумачење Шекспирових стихова. Представа је веома добро прихваћена код публике, а добила је и одличне критике.

„Магбет“ је режирао Pol Stebings и то је његова велика продукција Шекспирових дела. Његов успех је створио циклус продукције драмских писаца Енглеске ТНТ Театра, које су оствариле интернационално признање и неколико награда.

Улазнице за овај изузетан догађај су у продаји, на благајни позоришта, по цени од 1200 динара (за ђаке и суденте важи актуелни попуст).


Scroll