У петак, 16. новембра, са почетком у 20 сати, на сцени нишког позоришта, гостује представа Звездара театра – „Свршен крој“, по тексту Владимира Ђурђевића.
У представи глуме Драган Петровић Пеле и Слободан Бода Нинковић, а своју премијеру је на београдској сцени имала у октобру 2014. године.

Комад Савршени крој Владимира Ђурђевића је „дволична“ и помало комична фарса која у једном чину, фуриозно и нештедимице разоткрива све мушке слабости. Реч је о двојици средовечних и добрано оцвалих, по много чему различитих мушкараца. Новокомпоновани тајкун Марко Милун (Слободан Нинковић) и ексцентрични кројач Светислав ( Драган Петровић), срешће се, наизглед, сасвим случајно у кројачком салону Светислава Свете Шнајдера „кројача из сенке“, који „на црно“ и у дубокој илегали, шије одела искључиво за елиту. И како то у животу обично бива, кад истина хоће да изађе на видело она то и учини, па макар и кроз пукотину на задњици панталона. Већ у првим тренуцима, овај „случајни“ сусрет ће се претворити у озбиљан неспоразум, који прети да сваког часа ескалира и преотме и оно мало здравог разума од њих самих, ако су га уопште икада имали.

И како то у животу обично бива, кад се свака од две мушке стране држи тврдоглаво само своје ствари, ма колико вешта у властитој лажљивости била, немоћна је да докаже било шта јер она трећа, женска страна, око које је, да се не лажемо, заправо цела ствар и запела, није присутна. Она је негде далеко, ситуирана, слободна и свежа, недостижна као осмех на разгледници са Кариба. Савршени крој ће свакоме лепо стајати, никога неће увредити, а ако некога успе да приближи ономе свом најближем из ужег окружења, то јест самоме себи, његово задовољство ће бити огромно, као јединствено ослобађајуће искуство.

Улазнице за представу се могу купити на благајни позоришта, по цени 800 динара (партер) и 600 динара (балкон).


Scroll