На сцени нишког позоришта у четвртак, 24.01. гостује представа „Код шејтана или једна добра жена“, по тексту Сање Савић, у режији Стевана Бодроже. Представа је копродукција Пулс театра Лазаревац, УК Вук Стефановић Караџић и КЦ Панчево и у њој играју: Јасмина Вечански, Михаела Стаменковић, Ивана Недељковић, Михаило Лаптошевић, Игор Боројевић, Младен Вуковић/Угљеша Спасојевић и Милан Алексић.

„Код шејтана или jедна добра жена“ Сање Савић је прича о трпљењу и покушају побуне против њега.

Ово је прича о самоослобађању једне жене које је дошло прекасно у њеном животу да би успело.

Ово је прича о простору и времену који су само наизглед садашњи и савремени али који испод маске псеудомодерности и даље крију дубоко традиционалне, ритуалне и мизогине улоге које су у животу додељене женама.

Ова драма је пасија једне жене која више не може да издржи бесмисао и нељубав у којима је њена свакодневица огрезла.

Ова драма је хронологија страдања главне јунакиње кроз које она ипак успева да бар донекле поврати елементе свог достојанства и интегритета.

Ова драма је упозорење да не окрећемо главу од неких тихих патњи које се око нас дешавају јер у тим патњама можда гасну пламенови неких врло вредних и драгоцених живота.

Ова драма је посвета свим женама које су имале дарове, снове и надања и никада им се ни из далека нису приближиле зато што им нико није дао подршку и охрабрио их да искораче у непознато.

Живот главне јунакиње, Божане, као да никада није ни почео… дешавао се у болном амалгаму дужности и неостварених снова.

Ипак, ти Божанини снови, у потаји сањани, носе у себи лепоту и потресност због којих је вредело о њима направити представу.


Scroll