У Народном позориште Ниш, данас је одржана конференција за новинаре на којој је најављена премијера представе „Кокошке“, која ће бити изведена на Малој сцени у суботу, 25. новембра са почетком у 20 сати, док је прва реприза заказана за недељу, 26. новембра.

Конференцији за медије, присуствоала је комплетна ауторска екипа, редитељ Марко Јовичић, као и аутор текста Жарко Јокановић.

За сценографију се побринуо Андреј Мариновић, костиме Петра Фотез, композиције/сонгове, Бата Златковић, коерографију Јована Иконић, лектуру Наташа Илић, а за организацију Ивана Стојановић и Снежана Јовић.

У представи играју Јасминка Хоџић, Весна Јосиповић, Евгенија Станковић, Зорица Дамјановић, Маја Банковић, Јован Крстић к.г., Данило Миленковић к.г. и Александар Стевановић к.г.

О тексту „Кокошке“, који је написан још 2007. године, аутор текста Жарко Јокановић: „Представа представља позив да се вратимо суштини, а то је оно што градимо у себи, а не на себи. Урнебесни смех биће лековит само ако се након њега запитамо: Како су духовност, интелигенција и емоције капитулирали пред ботоксом, филерима, силиконима и осталом пластиком, која од жена прави воштане фигуре, трајно урушавајући њихову природну лепоту, која пре свега иде изнутра.“

Редитељ Марко Јовичић, познат је нишкој публици и по режији комедије „La Gerilla“, премијерно изведена маја 2022. године,

За прву препризу представе „Кокошке“, карте се могу купити на благајни нишког позоришта, по цени од 800 динара.

 


Scroll