У животу мачоисте морају да постоје приоритети – кафана никада не сме да трпи због породице. Мачоиста је „швалер“, воли да попије, поједе и са друштвом у кафани ужива уз „певаљку на столу“. Овај тип мушкарца описан је у 3Д комедији Народног позоришта по тексту и у режији Мирољуба Недовића. Зашто 3Д? Како је раније најављено, глумци су ту Да певају, Да играју и Да глуме.

Међутим, осим песме, игре и глуме, ова кабаретска форма употпуњена је и занимљивим фотографијама са интернета, чија су тематика управо мушко-женски односи, али из угла мушкараца.

Жене су у „Мачоизму“ помало компликоване и захтевне, али свеједно неизбежна тема у сваком мушком разговору. Оне им задају главобоље, проблеме, бране им толико тога, али их се „мачоисти” не одричу ни по коју цену. „Мачоиста“, као посебан тип мушкарца, поседује одређене особине специфичне управо за јачи пол са ових простора.

Првобитно замишљена као одговор на представу „Еуфемизам“, ова комедија је ипак отишла корак даље, па не да се само бави мушко-женским односима из угла мушкараца, већ и критички гледа на овакве мачоисте. Духовите досетке јунака ове представе, иако већином публици познате, изазивале су смех и бурне аплаузе. Кратки дијалози, у форми исповести главних јунака о њиховим искуствима са женама, прожети песмом и игром, иако до сада више пута испричани, хумор су на који публика добро реагује.

Narodno pozoriste Nis

Лица

Мирољуб Недовић,
Мирослав Јовић,
Драгослав Савић,
Александар Крстић,
Данило Петровић

Техничка екипа

Инспицијент: Христо Зарков
Бим мајстор: Слободан Илић
Тон мајстор: Сретен Цветковић
Мајстор светла: Драгослав Добросављевић
Суфлер: Александра Вуков
Реквизита: Драган Николић, Озрен Митић
Гардероба: Александар Марјановић
Бинемајстор: Славиша Филиповић

Narodno pozoriste Nis
Narodno pozoriste Nis
Режија
Мирољуб Недовић
Текст
Мирољуб Недовић
Костимограф
Ирена Белојица
Музика
Војкан Добросављевић
Премијера
24. децембар 2011.

Погледајте видео

Scroll