U životu mačoiste moraju da postoje prioriteti – kafana nikada ne sme da trpi zbog porodice. Mačoista je „švaler“, voli da popije, pojede i sa društvom u kafani uživa uz „pevaljku na stolu“. Ovaj tip muškarca opisan je u 3D komediji Narodnog pozorišta po tekstu i u režiji Miroljuba Nedovića. Zašto 3D? Kako je ranije najavljeno, glumci su tu Da pevaju, Da igraju i Da glume.

Međutim, osim pesme, igre i glume, ova kabaretska forma upotpunjena je i zanimljivim fotografijama sa interneta, čija su tematika upravo muško-ženski odnosi, ali iz ugla muškaraca.

Žene su u „Mačoizmu“ pomalo komplikovane i zahtevne, ali svejedno neizbežna tema u svakom muškom razgovoru. One im zadaju glavobolje, probleme, brane im toliko toga, ali ih se „mačoisti” ne odriču ni po koju cenu. „Mačoista“, kao poseban tip muškarca, poseduje određene osobine specifične upravo za jači pol sa ovih prostora.

Prvobitno zamišljena kao odgovor na predstavu „Eufemizam“, ova komedija je ipak otišla korak dalje, pa ne da se samo bavi muško-ženskim odnosima iz ugla muškaraca, već i kritički gleda na ovakve mačoiste. Duhovite dosetke junaka ove predstave, iako većinom publici poznate, izazivale su smeh i burne aplauze. Kratki dijalozi, u formi ispovesti glavnih junaka o njihovim iskustvima sa ženama, prožeti pesmom i igrom, iako do sada više puta ispričani, humor su na koji publika dobro reaguje.

Narodno pozoriste Nis

Lica

Miroljub Nedović,
Miroslav Jović,
Dragoslav Savić,
Aleksandar Krstić,
Danilo Petrović

Tehnička ekipa

Inspicijent: Hristo Zarkov
Bim majstor: Slobodan Ilić
Ton majstor: Sreten Cvetković
Majstor svetla: Dragoslav Dobrosavljević
Sufler: Aleksandra Vukov
Rekvizita: Dragan Nikolić, Ozren Mitić
Garderoba: Aleksandar Marjanović
Binemajstor: Slaviša Filipović

Narodno pozoriste Nis
Narodno pozoriste Nis
Režija
Miroljub Nedović
Tekst
Miroljub Nedović
Kostimograf
Irena Belojica
Muzika
Vojkan Dobrosavljević
Premijera
24. decembar 2011.

Pogledajte video

Scroll