Народно позориште у Нишу је једно од најстаријих и најугледнијих позоришних институција у Србији.

Театар чије су представе овенчане многобројним уметничким наградама и бројним признањима, прошле године обележио је 130 година постојања. Пажљивим одабиром репертоара, уметника, донатора и спонзора трудимо се да одржимо репрезантативан имиџ, како своје институције тако и свих наших сарадника. Наша идеја је да у 2019. години Позориште што више отворимо према привредним субјектима града омогућивши им да у сарадњи са нама унапреде своје пословање. Сматрамо да сарадња привреде и културе може бити добар пример друштвено одговорног пословања у коме обе стране могу остварити значајне резултате и пословне успехе.

Нову позоришну сезону започели смо премијерним извођењем представе „Сликарке“, чија је премијера успешно одржана октобра месеца и чије су репризе већ унапред биле распродате. Следећа премијера нас очекује већ првог децембра у режији Небојше Брадића, по тексту Душана Ковачевића. Реч је о драми „Луминација“, по мотивима приповетке Стевана Сремца. До краја године планирали смо и премијеру комада „Игре у песку“, 20. децембра у режији Давида Алића. Наредну годину дефинитивно ће обележити велики број премијера и сарадња са еминентним писцима и редитељима, попут Тање Мандић Ригонат, Југа Радивојевића, Егона Савина, Никите Миливојевића… „Путујуће позориште Шопаловић“, „Књегиња од Фоли Бержера“, „Како вам драго“, „Јесења киша“, само су неки од наслова који вас очекују на премијерном репертоару у следећој години и наредној сезони. Од децембра 2018. године до децембра 2019. године планирамо продукцију чак десет премијерних наслова.

Марта месеца одржаће се и први „Балкански позоришни фестивал“ у организацији Народног позоришта. када ће наш град добити значајно место на културној мапи Балкана. Тих дана Ниш ће бити центар театарских дешавања региона, а ми ћемо се потрудити да хиљаде наших суграђана буду у прилици да погледају најбоље представе из Србије и суседних земаља.

Осим великог броја премијера, фестивала и гостовања позоришних представа из земље и иностранства, у плану за наредну годину је и реализација бројних пројеката као што су: адаптације позоришне сале и фоајеа, замена седишта у сали, обезбеђивање адекватног простора за позоришни фундус и комплетно реновирање унутрашњости позоришне зграде. Надамо се да ћемо успети у настојањима да до краја наредне године зграда Народног позоришта, која датира још из 1936. године и представља један од симбола нашег града, засија у пуном сјају, какав и заслужује.

Посебно смо поносни на пројекат изградње Мале сцене, јер тиме наше позориште добија нови простор адекватан за извођење мањих форми као и алтернативни простор за нове позоришне тендеције или различите уметничке експерименте. Развој Мале сцене ће значајно допринети и развоју нове публике млађе генерације. Сматрамо да су наши планови за ову сезону и наредну годину иако изузетно амбициозни, итекако реални наспрам наших капацитета и да ћемо успешно реализовати све пројекте уз помоћ оснивача, креативности уметника и уз подршку наших донатора и спонзора који имају слуха да подрже и финансирају истините вредности.

Из тих разлога почетком ове сезоне оформили смо „ВИП клуб“ Народног позоришта, чији чланови треба да буду најрепрезантативнији представници различитих бранши нашег града, људи добре воље који подржавају уметност и препознају значај друштвене одговорности.
Чланством у нашем „ВИП клубу“ чланови добијају два седишта у сали Народног позоришта за све премијерне програме у продукцији Народног позоришта у периоду од годину дана. Седишта су резервисана за њихову фирму, установу или су резервисана на име појединца, месинганим натписом који је заступљен на седишту током целог периода чланства. Годишња чланарина износи 100.000 динара и осим куповине престижних седишта за све премијере Народног позоришта, а предвиђено их је десет, чланство подразумева и бројне друге погодности и бенфиције приликом коришћења услуга које Позориште може да својим сарадницима понуди. Изнајмљивање сале, Вип салона за презентације или прославе фирми, организовано извођење представа, само су неке од могућности да уз помоћ Позоришта представите своју фирму на респектабилан и оригиналан начин.

За све заинтересоване који препознају свој пословни интерес и који желе да креирају позитиван имиџ у заједници кроз сарадњу са нама, као једном од најзначајнијих иституција културе у овом делу земље, припремили смо различите пакете спонзорстава, од којих издвајамо следеће:

ГЕНЕРАЛНИ СПОНЗОР СЕЗОНЕ
– 500 улазница за сезону ( за ваше запослене, пословне партнере, сараднике….).
– извођење једне представе за генералног спонзора сезоне по избору спонзора.
– коришћење Велике сцене – 527 места, два пространа фоајеа – једнократно, за потребе спонзора (семинари, скупштине, промоције).
– коришћење ВИП салона – једнократно за потребе спонзора.
– рекламни простор на фасади зграде НП – (банер димензија 6м X 3м) током трајања сезоне, тј. годину дана.
– рекламни простор на месечном репертоару (2.000 примерака по издању) – 10 пута годишње.
– закуп рекламног простора у оквиру фасаде на годину дана
– лого фирме на целокупном штампаном материјалу, конференцијама за штампу, видео и аудио рекламама током целе сезоне.
– рекламни простор на веб презентацији Позоришта као и промовисање на друштвеним мрежама НП
– чланство у ВИП клубу Народног позоришта
Цена генералног спонзорства сезоне износи 500.000 динара.

СПОНЗОР ПРЕДСТАВЕ
– 150 улазница за сезону, за ваше запослене, пословне партнере, сараднике…
– коришћење Велике сцене – 527 места, две ложе, два пространа фоајеа – једнократно, за потребе спонзора (семинари, скупштине, промоције).
– коришћење ВИП салона – једнократно за потребе спонзора.
– лого фирме на плакату и програму, као и на осталом пропагандном материјалу представе.
– лого на конференцији за штампу поводом премијере.
– лого на видео и аудио рекламама.
– лого на месечном репертоару (2.000 примерака)
– рекламни простор у доњем фоајеу Позоришта ( дим.1×0.7м)
– месечни закуп рекламног простора у оквиру зграде НП.
– рекламни простор на веб презентацији Позоришта као и промовисање на друштвеним мрежама НП.
– чланство у ВИП клубу НП.
Цена генералног спонзорства представе износи 200.000 динара.

Уколко желите да вашу фирму или ваше активности промовишете у простору Народног позоришта или кроз штампане публикације наше куће, припремили смо и посебан ценовник рекламних простора.

НА ШТАМПАНИМ МАТЕРИЈАЛИМА:
Месечни репертоар – ваш лого на репертоару НП који се штампа у 2.000 примерака.

Истицање знака фирме (лого) на месечном репертоару – 12.000 дин.
На годишњем нивоу – 100.000 дин.
Програм представе (рекламни простор на 1/4 стране публикације која прати представу и штампа се у 1.000 примерака – цена рекламног простора – 10.000 дин.

Посебна издања НП-а (једна рекламна страна)
– монографије – 30.000 дин.
– драмска дела – 20.000 дин.
– на плакату представе – 40.000дин.

У ОДГОВАРАЈУЋИМ ПРОСТОРИМА:
На фасади зграде НП-а
– месечно – од 24.000 дин. до 80.000 дин. у зависности од места и квадратуре.
Постављање рекламних паноа у фоајеу (1 x 0,7 м)
– месечно – 12.000 динара
– за сезону – 100.000 динара
Трошкове израде и намештања (монтирања) рекламних паноа и билборд – платна сноси корисник услуге.

Scroll