Duboko emotivna priča o prvoj ljubavi i inicijaciji dvoje dece u svet odraslih. Istovremeno, kroz njihove igre u pesku, intimno i tanano ispričana je priča o njihovim svetovima i životima, koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

 

Reč reditelja
U jednom delu teksta postavlja se pitanje kako je moguće da su uništena sva igrališta i uopšte, zašto se ljudi više ne igraju u pesku. Ako pođemo od slogana ovogodišnje sezone – Heroine i heroji u antiherojskom vremenu, onda bih postavio pitanje da li su Ona i On zaigrani u svom pesku, daleko od društva, naši heroji današnjice? Oni koji nisu zaboravili na pesak i oni koji su dozvolili sebi da se u jednom radosnom trenutku zaljube. U vašoj svakodnevnici osvrnite se malo i zapitajte se zašto su nestala sva igrališta sa peskom i šta je sa njima nestalo među ljudima.
David Alić, reditelj

 

David Alić, reditelj

Rođen 1993. godine u Pirotu. Završio Akademiju umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Nikite Milivojevića i asistenta Borisa Liješevića.

Režirao je predstave: Rotšildova violina – A. P. Čehov, Osećaj brade – Ksenija Dragunska, Eling i Kjel Bjarne – Ingvar Ambjarnsen; Šest lica traži pisca – Luiđi Pirandelo, Mali princ – Egziperi, Žak i njegov gospodar – Milan Kundera, Alisa u zemlji čuda – Luis Kerol, Plavi zec slavi rođendan – Nataša Ilić, Legenda o Mesečevoj princezi – Gorana Balančević itd.

Njegove predstave osvojile su čitav niz kako individualnih nagrada tako i nagrade za najbolje predstave i režiju. Na Festivalu “Mali Joakim” 2016. dobio je Nagradu “Mali Joakim” za najbolju režiju, za predstavu Mali princ.

 

Mihal Valčak

Jedan od najznačajnijih i najizvođenijih poljskih pisaca mlađe generacije. Rođen je 1979. Diplomirao je teatrologiju, a potom i režiju na varšavskoj Pozorišnoj akademiji. Na prvoj godini studija režije objavljuje svoju prvu dramu Igre u pesku i njome pobeđuje na konkursu “Mi na pragu novog veka”.

Od tog trenutka postaje jedan od najnagrađivanijih mladih pisaca. Njegovi dramski tekstovi nalaze se u svim najvažnijim antologijama savremene poljske drame i prevedeni su i igrani na mnogim svetskim jezicima. Mnoge od svojih drama i sam je režirao, ali nikada najizvođeniju – Igre u pesku.

Dela: Nepoznati (2000), Putovanje (2000), Dvoje (2001), Igre u pesku (2001), Put u unutrašnjost sobe (2002), Ispit (2002), Bez didaskalija (2002), Reka (2003), Tužna princeza (2003), Rudnik (2004), Noćni autobus (2004), Ceo Jaroslavov život (2005), Poslednji otac (2007), Ja jadan, kučka i njen novi tip (2007), Baka (2007).

 

 

Narodno pozoriste Nis

Lica

ONA - Maja Banković
ON - Miloš Cvetković

Tehnička ekipa

Rukovodilac tehnike: Ljubiša Živković
Inspicijent: Vladislav Đorđević
Sufler: Aleksandra Vukov
Ton majstor: Dobrila Marjanović
Dizajn svetla: Dejan Cvetković
Svetlo: Dragoslav Dobrosavljević
Majstor scene: Slaviša Filipović
Asistent scenografa: Nikola Pavlović
Dekorateri: Marin Rajić, Mića Lazarević, Miodrag Đorđević, Radovan Živković, Radomir Pešić, Dragan Dinić, Srđan Kitanović
Rekviziteri: Dragan Nikolić, Marko Đorđević
Garderoberi: Dušica Mladenović, Marko Dinić
Šminkeri, vlasuljari: Ljiljana Rašić, Marija Pešić, Ivana Lazarević
Slikarski radovi: Katarina Filipović
Krojački radovi: Marina Stevanović,Vladimir Pekić
Radionica: Bogoljub Đorđević, Goran Stanković, Dragan Perić, Branislav Nikolić
Nabavka: Zoran Denčić
Vozač: Nebojša Šarčević

Narodno pozoriste Nis
poster
Pisac
Mihal Valčak
Reditelj
David Alić
Kostimograf
Selena Tomašević
Kompozitor
Srđan Marković
Scenograf
Katarina Filipović
Lektor
Nataša Ilić
Organizator
Miloš Pavlović
Scroll