U Narodnom pozorištu Niš danas  je održana konferencija za novinare povodom obeležavanja 137 godina postojanja premijerom predstave Koštana Bore Stankovića, u režiji Jane Maričić.

Premijera je u ponedeljak, 11. marta u 20.00, pretpremijera u nedelju 10. marta u 20.00, a prva repriza je 12. marta u 20.00.

Konferenciji su prisustvovali direktor Narodnog pozorišta Niš  Spasoje Ž. Milovanović,  rediteljka Jana Maričić, kostimograf Boris Čakširan, Miodrag Krčmarik koji je radio scenski pokret i glumci Una Kostić, k.g, Maja Vukojević Cvetković, Aleksandar Marinković, Danilo Milenković, Evgenija Stanković, Ivana Nedović, Dejan Lilić, k. g, Natalija Jović, Nađa Nedović Tekinder, Nikolija Mičić i Petar Miljuš. U predstavi igra i glumac Miloš Cvetković.

Na predstavi su još radili i scenograf Miodrag Tabački, kompozitor Božidar Obradinović, lektor Nataša Ilić i asistent režije Nevena Dimitrijević, kao i muzičari Aleksandar Stevanović, Nenad Tančić, Vojkan Dobrosavljević, Goran Savić i Goran Branković koji u predstavi sviraju.

Na konferenciji se govorilo o značaju ovog komada koji je već imao više od 20 uspešnih izvođenja na sceni Narodnog pozorišta Niš u 137 godina postojana. Ova premijera, spoj starog i novog, gde se tradicionalni elementi susreću sa modernim interpretacijama, predstavlja značajan korak ka obnovi kulturnih i umetničkih tradicija.

 


Scroll