9. februara 2019. godine, premijerno je izvedena predstava Sladoled Mira Gavrana u režiji Spasoja Ž. Milovanovića na sceni Narodnog pozorišta Niš. Glumice Ivana Nedović i Nađa Nedović Tekinder 9. aprila 2024. godine izvešće 50. put ovu duodramu na novoj Maloj sceni Narodnog pozorišta Niš u 20 časova.  Sa podjednakim reakcijama publike na domaćoj sceni, predstava je i na festivalima u zemlji i inostranstvu nailazila na topli prijem kod publike. Sladoled je uzeo učešće na festivalima: Gavranfest u Pragu, HABS u Herceg Novom, Pozorište u koferu u Štipu, Gavranfest u Madlenianumu u Zemunu, Međunarodnom Festivalu malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu, Balkan Teatar Fest u Dimitrovgradu, Teatar u jednom dejstvu u Mladenovcu.

Na Festivalu duodrame u Topoli, Ivana Nedović dobila je Nagradu za najbolju glumicu Festivala, a predstava je proglašena najboljom.

Na gostovanjima u Podgorici, Madlenianumu, pozorištu ,,Bora Stanković“ u Vranju, Narodnom pozorištu Leskovac, Kraljevačkom pozorištu, na Danima Romulijane u Zaječaru i centrima za kulturu u Sokobanji i Surdulici, dugim aplauzima pozdravljane su glumice koje su posebnim glumačkim umećem tumačile likove majke i ćerke.

Svi uspesi i trajanje predstave Sladoled ukazuju na to da će ona imati dug pozorišni život, na našu i na radost publike.


Scroll