У Народном позоришту Пирот данас је одржана конференција за новинаре поводом рада на представи Барбело, која је копродукција са Народним позориштем Ниш. Овај комад о псима и деци Биљане Србљановић режира Стеван Бодрожа, а копродукцију је подржало  Министарство културе и информисања.

Ово је први пут да Народно позориште Ниш и Народно позориште Пирот заједничким снагама раде на некој представи, а на данашњој конфернцији директори позоришта Градимир Филиповић и Спасоје Ж. Миловановић потписали су уговор о сарадњи.

Редитељ представе исказао је велико задовољство због рада са глумцима из ових кућа и њихове међусобне комуникације, као и због рада на овом комаду који отвара врло важна егзистенцијална питања.

Сценограф представе је Весна Поповић, костимограф Милица Коларић, а композитор Стефан Филиповић. За сценски покрет задужена је Кренаре Невзати.

У представи играју: Милица Филић (Милица), Данијела Ивановић (Мила), Евгенија Станковић (Милена), Александар Алексић (Драган), Зоран Живковић (Драго), Александар Радуловић (Зоран), Милан Наков (Марко), Александра Стојановић (Кучкарка), Наталија Гелебан (Докторка) и Марко Павловски (Наратор/Луталица).

Премијера представе биће 15. новембра у Народном позоришту


Scroll