Данас, 28.04. одржан је састанак у Министарству за културу и информисање Републике Србије, са представницима Канцеларије за јавно улагање Владе РС, поводом почетка радова на изградњи ,,Мале сцене“ Народног позоришта Ниш.

Почетак радова на овој значајној инвестицији не само за град Ниш, већ и за читав регион југоисточне Србије, очекује се на јесен.

Састанку су присуствовали: Данијела Ванушић, помоћница министра културе; др Дарко Ђукић, саветник директора Канцеларије за јавна улагања; Стефани Паско Спорић, Канцеларија за јавна улагања; Душан Радивојећ, директор Клера; Адриана Анастасов, већница за културу Града Ниша; Тања Обрадовић, главна урбанисткиња Града Ниша и мр Спасоје Ж. Миловановић, управник Народног позоришта Ниш.

Подсетимо, Народна скупштина је усвојила Закон којим се потврђује зајам између Србије и Банке за развој Савета Европе, који ће бити искоришћен за модернизацију инфраструктуре у култури. Овим пројектом је обухваћено и Народно позориште Ниш које ће бити проширено изградњом дугоочекиване ,,Мале сцене“.

 

      


Scroll