Представа „Декамерон“ , позоришне копродукције ЈУ Културног центра Бар („Барски љетопис“), Градског позоришта Подгорица и Народног позоришта Ниш, по драматизацији Стевана Копривице а у режији Дејана Пројковског, премијерно ће бити изведена у петак, 28. јула на Летњој сцени Дома културе са почетком у 21.30.

Дело ,,Декамерон“ Ђовани Бокача припада самом врху европске средњовековне књижевности и уводи нас у причу која се одвија у периоду куге која хара Европом, доносећи милионе мртвих и безизлазну ситуацију. Смештена у окрутно време 1348. године, представа нас води у свет социјалне изолације, где је преживљавање једини императив. Управо ту, у изолацији, група младих људи покушава одолети болести и смрти кроз причање прича, уживање у животу и тражење среће усред апокалиптичних околности.

Сценограф представе је Валентин Светозарев, костимограф Марија Пупуцевска, композитор Горан Трајкоски, а за сценски покрет и кореографију задужена је Тамара Вујошевић-Мандић.
Корепетитор је Рената Перазић, асистент редитеља Бранка Кнежевић, а драматург-сарадник
Сашо Димоски.

У представи играју глумци Милош Пејовић, Сања Крстовић, Омар Бајрамспахић, Вања Јовићевић, Душан Ковачевић, Маја Вукојевић-Цветковић, Павле Поповић, Уна Лучић, Стефан Вуковић, Лара Драговић, Евгенија Станковић, Драгана Јовановић и Драгиша Вељковић.

Нишка публика премијерно ће моћи да погледа ову представу 10. септембра у оквиру програма 4. фестивала ,,Театар на раскршћу“.


Scroll