У оквиру главног програма фестивала ,,Театар на раскршћу“, вечерас у 19.30 биће одиграна представа Крушевачког позоришта ,, За сада је све ок“, ауторски пројекат Наташе Рајковић, Снежане Тришић и глумаца представе, по тексту Наташе Рајковић “Прозор”.

 

Режија: Снежана Тришић
Сценографија: Снежана Тришић
Костим: Милица Грбић Комазец
Музика: Ирена Поповић
Сценски говор: Ђорђе Марковић
Избор музике: Биљана Николић, Дејан Тончић, Бојан Вељовић, Никола Ракић

Играју:
Биљана Николић
Дејан Тончић
Бојан Вељовић
Никола Ракић

 

РЕЧ РЕДИТЕЉКЕ – ЗА САДА ЈЕ СВЕ ОК

Ова представа је настала као последица интроспекције ауторског тима и глумаца. Сагледали смо старе, познате образце живота, односа, понашања у новим околностима које су нас задесиле. Нова ситуација изазвана пандемијом може се посматрати као криза али и као шанса. Кризна ситуација у позоришту и драми најчешће је највећи потенцијал представе јер криза захтева напор, превазилажење, трагање за решењима, одлуке, промене и борбу. У кризној ситуацији непогрешиво откривамо ко је ко, у њој се лик разоткрива, отвара и гради, на сцени као и у животу. У овој представи ликови на сцени саткани су од фрагмената наших прича, искустава, осећања. Уградили смо неки део себе, наших односа, ситуација, дијагноза, ограничења, жеља или страхова. После дуго времена, у овој режији бавила сам се свакодневицом и интимом, ту нема историјских ликова или историјских и политичких преврата или филозофских питања, овде се лична и друштвена драма догађа док се спремамо да кренемо од куће на посао. А ако је тај посао у болници, отварају се бројна етичка питања али и веома сложен однос према болести, међуљудским професионалним и интимним односима. Бавили смо се односима који су оболели и на неки начин су се заглавили, испразнили, уморили. Као и односима који су утемељени на неправди. Болест је често последица неразрешених траума и проблема, некоме излаз, а неком оружје и средство манипулације. У средишту приче је Милена, главна медицинска сестра са одељења за ортопдеију и њен муж, затим шеф на послу и пацијент кога упознаје у болници. Е сад, да ли су то баш ти ликови или смо то ми или су то глумци на сцени? Чије снове они сањају и да ли су ти снови њихова прибежишта или наши тајни светови? Тешко би било разјаснити и поставити тачне границе и дијагнозе јер када се ради о љубави, ту нема праве дијагнозе, вакцине или лека.

Снежана Тришић

 

 

РЕЧ АУТОРА

Неправду људи најчешће наводе као нешто што највише не воле и што их највише боли, и није то чудно јер она је тешка и тешко пада на људске животе и кад је мала, и кад је пролазна, па чак и онда кад се није свалила на нас, па и онда када нам се само причињава. Ствар је у томе да тежина неправде нема везе с њеном величином, она је увијек тешка и тешко пада, па онда криви и искривљава наше кости, наше мисли, наше осјећаје и чини нас тежима него што јесмо. Тешкима сами себи, претешки другима . И тако троми и сами вучемо ноге кроз своје животе и све нам је теже са себе збацити то бреме, чини нам се да не можемо ништа, А можемо, о неправди увијек можемо говорити, против ње се увијек можемо борити, нешто понекад можемо и учинити, а некада је можемо и истрпити, чак и опростити, ако је случајна, Једино што с неправдом никада не смијемо радити то је постати и сами неправедни, и то Милена зна.

Цeна картe je 800 динара.

Цeна комплeта карата за главни програм Фeстивала који обухвата укупно сeдам прeдстава (од 08. до 14. сeптeмбра) јe 2800 динара.

Процeдура за улазак на Фeстивал подразумeва:

Прилог потврдe о вакцинацији, у било ком облику или

Сeртификат о прeлeжаном ковиду, али нe старији од 6 мeсeци или

Нeгативан ПЦР, нe старији од 72ч или

Било који брзи антигeнски нe старији од 48ч

За свe посeтиоцe Фeстивала, поликлиника ,,Хуман” ћe омогућити антигeнско тeстирањe у поликлиници по цeни од 700 динара. Купљeна карта сe показујe на увид, а рeзултати стижу у року од пола сата.

 

 


Scroll