Поетско музички кабаре ,,Чезнем да вам кажем“ Микија Дамјановића биће изведен пред нишком публиком у суботу 09. априла у 20.00.

У кабареу игра Милорад Дамјановић, првак драме Београдског драмског позоришта, а учествују Наташа Радовановић, сопран, стална чланица Опере Народног позоришта у Београду, Павле Јоксимовић, пијаниста и специјални гости: Мина Лазаревић, Ива Штрљић и Стеван Пиале.

Поетско музички кабаре „Чезнем да вам кажем“ родио се као жеља да се на духовит, аутоироничан и пријемчив начин публика сети и оживи сећања на нека друга времена, којих се углавном сећамо са сетом.

Мики Дамјановић, провешће публику кроз успомене на детињство, Југославију, студентске дане, почетак каријере, али и савремено доба у коме живимо. Свака од целина, употпуњена је поезијом, која је на неки начин обележила периоде о којима ће глумац говорити, али и најважнијим песмама, које представљају бисере српске поезије.

Програм овог кабареа, поред његове централне приче, прати анђеоски глас Наташе Радовановић, као једне од најзапаженијих дива Опере Народног позоришта у Београду, која ће певати поп, евергрин и џез песме које су обележиле све генерације.

„Чезнем да вам кажем“, је духовито, занимљиво и емотивно путовање кроз оно што јесмо, оно што су наши родитељи и људи око нас. Прича свих нас, испричана и отпевана кроз речи оних на које смо највише поносни као што су Васко Попа, Десанка Максимовић, Јован Дучић, Мирослав Антић…


Scroll