Пред сам крај ове године почели су и први радови на дугоочекиваној изградњи Мале сцене, а након вишедеценијских напора, сан о постојању Мале сцене коначно ће бити и остварен.

Почетку радова данас су присуствовали и градоначелница Ниша Драгана Сотировски, већница за културу и туризам Адриана Анастасов, као и представници Канцеларије за локални економски развој Града Ниша. Завршетак радова очекује се у октобру 2023.

Изградња Мале сцене реализује се по пројекту компаније Форма антика, а уз сагласност Завода за заштиту споменика јер је зграда Народног позоришта Ниш споменик културе. Сам пројекат реализован је по одобрењу Министарства културе Републике Србије. Инвеститор је Град Ниш, а наручилац Министарство за јавна улагања Републике Србије. Изградња се финансира из пројекта ,,Инфрастуктура у кутлури“ Банке за развој Савета Европе.

Кoристимо прилику да се још једном захвалимо свима онима који су допринели да се овај капитални пројекат реализује и који подржавају не само рад Народног позоришта Ниш, већ и осталих позоришта широм Србије – Влади Републике Србије, Министарству културе Републике Србије, а посебну захвалност упућујемо нашем оснивачу Граду Нишу који нас подржава.


Scroll