У среду,  12. маја 2021. одржана је конференција за медије поводом премијере представе Херој нације Ивана Лалића,  у режији Спасоја Ж. Миловановића. Представа ће премијерно бити изведена 13. маја са почетком у  19 и 30 сати. Претпремијера је вечерас 12. маја у 19 и 30.

У представи играју  Драган Божа Марјановић (Будимир Животић),  Снежана Петровић (Десанка),  Драгиша Вељковић (Погребник ), као и гостујући глумци Урош Милојевић (Љупче)
и Јована Голубовић (Новинарка).

Ауторску екипу чине још и сценографкиња и костимографкиња Милица Бајић Ђуров, композиторка Катарина Шандоров, асистенткиња сценографкиње и костимографкиње Катарина Павловић, лекторка Наташа Илић, организаторка Снежана Јовић и фотограф Никола Стојановић.

Kонференцији су присуствовали управник позоришта и редитељ представе Спасоје Ж. Миловановић, композиторка Катарина Шандоров и глумци из представе Драган Божа Марјановић, Снежана Петровић,  Драгиша Вељковић, Урош Милојевић и Јована Голубовић.

Господин Спасоје Ж. Миловановић је најпре присутне подсетио да је првобитно у главној улози Будимира Животића био и недавно преминули глумац Драгослав Савић Сафа и изјавио да је ово представа која ће се играти њему у част, на шта се глумачка екипа надовезала изразима захвалности за сав допринос и успомене које је Сафа оставио.

Управник је искористио прилику и да се захвали свим пријатељима Народног позоришта Ниш који су подржали ову представу – Медиа и реформ центру, медијским кућама Коперникус, Белами, Зона, НТВ и Јужне вести, Нишкој пивари, погребном предузећу Харон и козметичком салону Левиш.

Присутни на конференцији су могли да чују више о процесу настанка представе и о томе шта гледаоци могу да очекују.

Одмах дан након премијере 14. маја, биће одиграна прва реприза представе у 19 и 30, а наредно извођење представе је на самом крају ове недеље 16. маја, такође у 19 и 30.

 

  


Scroll