Конференција поводом 2. фестивала балканског културног простора ,,Театар на раскршћу“ одржана је у понедељак у 11.00 у горњем фоајеу позоришта.

Присутнима се обратио најпре директор Народног позоришта и коселектор фестивала Спасоје Ж. Миловановић, директор Драмско-луткарског театра ,,Иван Радоев“ из Плевена Васил Василев, редитељ представе Никола Завишић, првак Драмског театра из Скопља и члан савета Фестивала Дејан Лилић, глумац из позоришта ,,Јоан Славичи“ Штефан Догару, глумац  из Драмско – луткарског театра ,,Иван Радоев“  Асен Данков и глумци нашег театра Драгана Јовановић и Драгиша Вељковић.

Најављен је програм овогодишњег фестивала који  обухвата укупно 8 представа главног програма Фестивала, као и радио-представа и позоришна инсталација за једног гледаоца, промоције позоришних часописа, промоције књига и монографија, трибина и изложба скулптуре уметника из Мађарске.

Говорило се о предстојећој премијери представе ,,Чудо Светог Георгија“ коју је режирао Никола Завишић по мотивима истоимене драме Русомира Богдановског,  која ће свечано отворити Фестивал у уторак 08. септембра у 19.30. Учесници из свих трију позоришта ове копродукције-  Драмско-луткарског театра ,,Иван Радоев“ из Плевена, Театра ,,Јоан Славичи“ из Арада, Румуније и Народног позоришта Ниш су исказали своје велико задовољство поводом рада на овој представи и тиме истакли оно најважније што овај Фестивал има за циљ – отварање нових културних простора, развијање међународне сарадње и афирмацију сличности и разлика културног идентитета држава и народа.

Конференцији су присуствовали директор Народног позоришта Ниш и коселектор Фестивала Спасоје Ж. Миловановић, директор Драмско-луткарског театра ,,Иван Радоев“ из Плевена Васил Василев, редитељ представе Никола Завишић, сценограф Никола Димитров Над, првак Драмског театра из Скопља и члан савета фестивала Дејан Лилић , глумци Асен Данков, Антони Пенев, Бориса Сарафова, Надја Керова, Марина Пали, Штефан Догару, Драгиша Вељковић, Драгана Јовановић и Марко Павловски.

 


Scroll