Данас је у сали Народног позоришта Ниш, са почетком у 12 часова, спроведена јавна расправа о разматрању Предлога да Фестивал драме и позоришта балканског културног простора „Театар на раскршћу“ добије статус манифестације у области културе од значаја за град Ниш.

На почетку јавне расправе директор позоришта Спасоје Ж. Миловановић поздравио је све учеснике, стручну и ширу јавност, и објаснио значај овог Предлога. Након њега, присутнима се обратила  Адриана Анастасов, већница за културу и туризам града Ниша, а потом су учесници имали прилику да изнесу своје мишљење и сугестије и тиме знатно допринесу разматрању овог Предлога.  Предлоге су изнели Александар Радуловић, глумац и уметнички директор Народног позоришта Пирот, као и глумци ансамбла Народног позоришта Ниш Јасминка Хоџић, Александар Михаиловић, Весна Станковић, Урош Милојевић и директорка Прве нишке гимназије ,,Стеван Сремац“  Јелена Милошевић. Своје излагање имао је и др Дејан Петковић, позоришни критичар и театролог, а пристигла су и 2 писма подршке, од песника Далибора Поповића Попа и песникиње и списатељице Биљане Станојевић из уметничког друштва ,,Светионик, која су прочитана јавно.

Предлози, сугестије, иницијативе и коментари могу се и даље доставити у писаној форми на адресу позоришта Синђелићев трг бб, 18000 Ниш, Србија.

 


Scroll