Народно позориште Ниш изражава најдубље саучешће породицама страдалих у Основној школи „Владислав Рибникар“ и њеном колективу.

Народно позориште Ниш верује и нада се да је тај никада забележени догађај у историји Србије опомена целокупној јавности да је последњи тренутак за успостављање друштва у којем се свака различитост и другост, колико год да је велика, уважава и подржава; друштва без агресије, вређања и омаловажавања, друштва у којем постоји етичка и естетска мисао о вредновању добра и зла. Друштво без овакве мисли прихватиће зло као свакодневицу и довешће до самоуништења.

Све ово је изречено и на данашњој конференцији за медије, која је одржана  поводом предстојеће премијере представе „Семе“, по тексту и у режији Мирољуба Рикија Недовића, као и обележавања 40 година његовог стваралачког рада у Народном позоришту Ниш.

Конференција је, због јучерашње друштвене катастрофе и непролазне појединачне и колективне трауме, одржана без икаквог свечарског карактера и радости коју нова представа сама по себи носи.

Премијера представе ,,Семе”, планирана за 5. мај 2023, одлаже се за 9. мај, са почетком у 20.00 сати, а прва реприза биће одржана 10. маја. Купљене премијерне карте важе за нови термин.

Наглашавамо да ће карте за претпремијеру, планирану за 4. мај, важити за репризу 10. маја.

Обавештавамо публику да је и гостовање представе ,,Док нас смрт не раздвоји“, које је било заказано за недељу, 7. мај, такође отказано. О новом термину извођења ћемо накнадно обавестити нашу публику, а купљене карте ће важити за нови термин.

Такође, карте за сваку од наведених представа се могу вратити, уз сачуван фискални рачун, на благајни Народног позоришта Ниш радним даном од 10.00 до 20.00 сати.


Scroll