Краљ Чачка и Нина Бајсић наступиће у дворишту Универзитета у Нишу, Бановини 13. септембра у 22.00 са радио-представом ,,Саундтрек за филм који није снимљен“. Ова представа је продукција РадиоТеатра Бајсић и пријатеља из Загреба, а биће изведена у оквиру пратећег програма фестивала ,,Театар на раскршћу”.

Текстови: Ненад Марић – Краљ Чачка, Нина Бајсић

Музика: Ненад Марић, Марко Марић, Дино Бразодуро, Нина Бајсић

Дизајн музике: Дино Бразодуро и Лана Дебан

Драматург: Павлица Бајсић Бразодуро

Продукција: Катарина Гргић за РадиоТеатар (Загреб)

Партнери: Радио Ројц (Пула), Арт радионица Лазарети (Дубровник), ПОП Депресија (Београд), биоскоп Кинотека (Загреб) и Градске галерије Осијек (Осијек)

 

Играју:

Ненад Марић (Краљ Чачка)

Нина Бајсић

 

Саундтрек за филм који није снимљен је музичко–поетски стрит муви. Публику ће кроз ово путовање провести двоје особитих протагониста, које повезују поетски сензибилитет у креативном раду те склоност изражавању у различитим медијима.

Овај позоришно-радијски дијалог се састоји од поетских, прозних и музичких записа, насталих као дијалошка размена током зиме и пролећа 2020/21. између загребачке песникиње, кантауторке и драматуршкиње Нине Бајсић и београдског песника, кантаутора и сликара Ненада Марића (Краљ Чачка). У маниру радиофонског театра, драматургија Саундтрека за филм који није снимљен се не заснива само на речима и музици, већ је краси и звучно-атмосферско рухо Дина Бразодура и Лане Дебан, употпуњено теренским аудио-снимцима и нарацијом Павлице Бајсић.

 

Ретко кад сам у позоришту толико уживао у блискости, мери и складу, као на Саундтреку за филм који није снимљен. Сад је снимљен у мом доживљају и сигурно помало друкчији, а опет само наш те вечери, у доживљају сваког из публике која насмешена напушта простор.

Дарко Рундек

 

Саундтрек за филм који није снимљен, музичко-поетски стрит муви, како се наводи у његовом опису, је интринзично путовање и колико год се дистракција појављивало на том путовању, оно се константно своди на путовање према самоме себи и моменту спознаје да не постоји оправдање за бег од љубави. Јер је бег од љубави, уједно и бег од самог живота.

Зоран Стајчић, Равно до дна

 

Цена карте је 600 динара и може се купити на благајни позоришта или пред сам почетак представе на улазу у Бановину oд 20.30 до 22.00. Број места је ограничен.

 


Scroll