Izabran novi Savet i koselektor festivala ,,Teatar na raskršću“

 

Nakon pauze od godinu dana izazvane epidemiološkim problemima, 2. festival balkanskog kulturnog prostora “Teatar na raskršću“ je uveliko u pripremi.

Formiran je novi Savet festivala i izabran je koselektor.

Savet festivala čine istaknuti pozorišni stvaraoci Srbije i regiona:

dr Duško Ljuština, menadžer u kulturi (Zagreb, Hrvatska); Vasilka Bumbarova, teatrološkinja (Sofija, Bugarska); Dejan Lilić, prvak drame (Skoplje, Severna Makedonija); Miloš Latinović, dramski pisac i književnik (Beograd, Srbija); dr Miroslav Radonjić, teatrolog (Novi Sad, Srbija), u skladu sa pravnilnikom Festivala, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, turizmološkinja i direktor Narodnog pozorišta Niš mr Spasoje Ž. Milovanović, teatrolog, koji je ujedno direktor i koselektor.

Za koselektora jednoglasno je izabran prof dr Vlatko Ilić, reditelj.

Ukoliko epidemiološki uslovi dozvole, 2. Festival će se održati od 06. do 13. septembra 2021.

O programskim aktivnostima i selekciji 2. Festivala publika će biti blagovremeno obaveštena.

Festival „Teatar na raskršću“ ima za cilj afirmaciju sličnosti i razlika kulturnog identiteta država i naroda koji dele isti kulturni prostor, afirmaciju države Srbije i grada Niša kao mesta raskršća evropskih i svetskih puteva, jačanje međunarodne kulturne razmene, promovisanje pozorišne umetnosti balkanskog kulturnog prostora, kao i razmenu ideja i pozorišnih praksi.

 

S poštovanjem,

Narodno pozorište Niš


Scroll