IN MEMORIAM

Драгослав Савић Сафа, глумац

1960  – 2021

 

 

После краће болести, напустио нас је глумац  Драгослав Савић Сафа у 62. години.

Рођен је 16. марта 1960. године у Нишу.

 

У Народном позоришту заиграо је најпре као гост у представи ,,Краљ и његов комедиограф“ 1996. године, а затим и као стални члан у представи ,,Живот провинцијских плејбоја“, у улози Боре. У ових 25 година остварио је низ улога у представама: ,,Пешице“, ,,Путујуће позориште Шопаловић“, ,,Тамни вилајет“, ,,Самоубица“, ,,Укроћена горопад“, ,,Сабирни центар“, ,,Мачоизам“, ,,Где је нестао Хармс“, ,,Велики маневри у тијесним улицама“, ,,Херострат“, ,,Кнегиња од Фоли Бержера“, ,,Како вам драго“… до неизашле премијере представе ,,Херој нације“ у улози Будимира Животића.

 

Посебно издвајамо улогу ујка Васе у представи ,,Госпођа министарка“ 2009. године, као и улогу Жоржа Дандена у истоименој представи Молијера, коју је Сафа режирао поводом обележавања својих 30 година рада.

 

Драгослав Савић добитник је три награде на Сусретима професионалних позоришта Србије ,,Јоаким Вујић“. Сам је издвајао награду добијену 1993. године за улогу Жоржа Дандена, остварену у Народном позоришту Пирот.

 

Био је аутор и редитељ више ТВ емисија на нишким телевизијама, режисер из хобија, како је сам говорио, духовити, ненадмашни комичар кога су радо гледали наши суграђани, као и гледаоци широм Србије. Гледали смо га до скоро на ТВ Прва у серији ,,Дођи јуче“ са глумцем Гораном Султановићем. Радовао се тој улози, где је потпуно био у свом фаху.

А нас је радовао својим хуманим односом, професионалним радом, бригом и пажњом.

 

Зато нам је Сафин одлазак тешко пребољив.

 

 

Сахрана Драгослава Савића Сафе је 07. априла у 13 часова на Врежинском гробљу.

Комеморација ће бити одржана 08. априла у 12 часова у сали Народног позоришта.

 

 

 

 


Scroll