Премијера представе ,,Херој нације” Ивана Лалића у режији Спасоја Ж. Миловановић одржаће се 13.05. у 19:30 сати.

Драмска матрица комада који се све време поиграва танком линијом између живота и смрти, реалности и оне верзије живота која нам се сервира у медијима, као да је укључила и изненадну смрт сјајног нишког глумца Сафе, који је, припремајући насловну улогу Будимира Животића, преминуо током проба комада за извођење на сцени Народног позоришта Ниш.

Ауторски тим и глумачки ансамбл су одлучили да наставе са радом и изађу са премијером управо да би демантовали вест да нас је наш Сафа заиста напустио. Он је ту, са нама, на сцени. Докле је представе, биће и њега. Зато је ово представа посвеће глумцу Драгославу Савићу Сафи.

У представи играју  Драган Божа Марјановић (Будимир Животић),  Снежана Петровић (Десанка),  Драгиша Вељковић (Погребник ), као и гостујући глумци Урош Милојевић (Љупче)
и Јована Голубовић (Новинарка).

Ауторску екипу чине још и сценографкиња и костимографкиња Милица Бајић Ђуров, композиторка Катарина Шандоров, асистенткиња сценографкиње и костимографкиње Катарина Павловић, лекторка Наташа Илић, организаторка Снежана Јовић и фотограф Никола Стојановић.

Представа ће имати своја репризна извођења  14. и 16. маја.

Улазнице за представу  могу се купити на благајни Народног позоришта сваког радног дана од 10 до 19 и 30 часова по цени од 600 динара.

 

 


Scroll